Over mij

Ervaren verandermanager met bewezen leidinggevende capaciteiten

Ik ben Henry Krijt. Na ruim 30 jaar met veel plezier bij Achmea te hebben gewerkt, ben ik in 2009 voor mezelf begonnen. In de loop der jaren heb ik vooral geleerd om mezelf te blijven. Dat valt niet altijd mee. Ik heb soms ook last van onzekerheid of wat anderen van me denken. Daar staat tegenover dat ik gelukkig over het algemeen extravert ben en dat in combinatie met mijn positieve en enthousiaste basishouding. Daarmee stap ik gemakkelijk over die onzekerheid heen.

“Ik ben mezelf, er zijn al zoveel anderen”

De kracht van mijn strategie is anders te zijn dan anderen. Dan maak je namelijk het verschil. Ik weet veel, leer gemakkelijk, ben geïnteresseerd en enthousiast, positief maar zeker ook realistisch. Altijd sta sta met beide benen op de grond en ben resultaat gericht. Ik ken mijn kwaliteiten maar ook mijn valkuilen. Maar belangrijker, ik ken mezelf en toch, toch zou ik meer moeten reflecteren op mijn gedrag en handelen.
Omgaan met grote tot middelgrote groepen mensen in een veranderende of (opnieuw) op te zetten omgeving heeft mijn absolute voorkeur. Ben vooral een (op)bouwer en doener met respect voor de mens achter de medewerker en het centraal stellen van de klant.

“Je kunt mensen niet dwingen het goede te doen, maar je kunt ze wel inspireren”

Dus door samen met de medewerkers veranderingen, optimalisaties of problemen op te pakken, zijn ze meer betrokken. Uiteindelijk nemen ze meer verantwoordelijkheid en krijgen ze plezier in het werk. Kortom, ze worden ze uiteindelijk ambassadeur van de organisatie.

Kernwoorden

Enkele kernwoorden die telkens weer naar voren komen bij assessments en bij mijn opdrachtgevers:
Sterke persoonlijkheid met helikopterview, analytisch en cijfermatig vermogen, een open en eerlijk karakter, spontaan, gedreven, enthousiast, oplossingsgericht, een echte peoplemanager met een hands-on mentaliteit, een teamspeler met groot doorzettingsvermogen. Ik ben resultaatgericht, (klant)loyaal en handel integer.

Samenwerken

Hieronder een presentatie met herkenbare lessen over samenwerken.